Kranslegging Den Haag

Dodenherdenking Den Haag

Jaarlijks wordt op 4 mei tijdens de Dodenherdenking een stille tocht over de Waalsdorpervlakte gelopen. De stoet vormt zich rond 19:20 uur vanaf het verlengde van de Oude Waalsdorperweg. Het voorste deel is gereserveerd voor nabestaanden van gefusilleerde verzetsstrijders en voor genodigden. Daarachter volgen de belangstellenden. Op de Waalsdorpervlakte luidt de Bourdonklok tot even voor 20:00 uur. Na het Taptoesignaal volgen twee minuten stilte. Daarna klinkt het Wilhelmus. De deelnemers aan de stille tocht lopen vervolgens langs het monument en kunnen bloemen en kransen neerleggen. De Bourdonklok wordt weer geluid, totdat de laatste belangstellende, rond 22:00 uur, het monument heeft gepasseerd. Jaarlijks nemen rond de 3000 mensen deel aan de stille tocht op 4 mei.

 

Ook dit jaar vinden er op vele plaatsen in Den Haag Kransleggingen plaats. Rouwwerkspecialist verzorgt op vele locatie dit soort kransen. Maar ook in andere plaatsen leveren wij herdenkingskransen - rouwkransen - bloemenkransen

Het is mogelijk dat niet alle locatie genoemd worden, maar deze plekken zijn bij ons bekend.

 

herdenkingskrans dodenherdenking 4 mei

 

Herdenkingskrans Den Haag bestellen

 

Herdenkingen 4 mei


Op 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Ook de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waaraan Nederland meedeed na de Tweede Wereldoorlog worden dan herdacht. De herdenkingen vinden plaats op verschillende plekken in de stad. 

  • Stadsdeel Centrum
  • Stadsdeel Haagse Hout
  • Stadsdeel Laak
  • Stadsdeel Loosduinen
  • Stadsdeel Scheveningen
  • Stadsdeel Segbroek