Categorieën

Rouwboeket
Rouwstuk
Speciale Rouwstukken
Rouwstuk kinderen / baby
Sympathie Boeketten
Enkele Rouwbloemen
Herdenkingskrans
Dodenherdenking 2019

Hulp voor nabestaanden bij uitvaart

 

Er komt een landelijk register waar Nederlanders gratis kunnen vastleggen welke uitvaartverzekering ze hebben. Nog te vaak komt het nu voor dat nabestaanden die een uitvaart regelen, geen idee hebben of en waar de overledene een polis had.

Uitvaartverzekeraars zijn enthousiast over het register. „Het is wrang dat mensen jarenlang geld betalen en dat na hun overlijden vervolgens niets wordt uitgekeerd”, zegt initiatiefnemer Peter van Schaik van Uitvaart.com.

Verzekeraars Monuta en Algemeen Belang Verzekeringen zijn blij met het Uitvaartverzekeringsregister. „Zeventig procent van de Nederlanders heeft een uitvaartpolis, maar degene die de uitvaart regelt, weet vaak niet waar. En omdat een crematie of begrafenis snel geregeld moet worden, komt niet iedereen er op tijd achter. Dat is natuurlijk eeuwig zonde”, zegt directeur Evert de Niet van Algemeen Belang.

Bij het nieuwe register kunnen Nederlanders zichzelf gratis registreren. „Bij controle vul je op de site het BSN-nummer en geboortedatum in. Dan verschijnt alleen de naam van de verzekering of de melding dat je niet bent verzekerd”, verklaart Van Schaik. De naam van de overledene en hoogte van de polis worden niet vermeld. De bestanden zijn versleuteld tegen hackers en worden niet voor commerciële doeleinden uitgewisseld met andere partijen.

Uitvaart.com, een Amsterdams bedrijf dat talloze websites over de dood behartigt, krijgt bijna dagelijks vragen van mensen die niet kunnen vinden waar iemand verzekerd was. „Je sluit zo’n verzekering eenmaal af en vervolgens kijk je er jaren niet meer naar. Of je bewaart de papieren niet, dan wordt zo’n polis onvindbaar. Ook komt het voor dat mensen eenzaam sterven en dat een gemeente alles moet uitzoeken, het register biedt dan uitkomst.”

,,Een hartstikke goed initiatief”, zegt Nora Nowee van Monuta over het register. „Bij een overlijden moeten mensen in korte tijd hartstikke veel regelen. Het is alleen maar prettig als je dan snel weet waar iemand een polis heeft. We hopen dan ook dat mensen zich massaal registreren zodat het eenvoudiger wordt om na te gaan waar iemand verzekerd is.” Het Verbond van Verzekeraars registreert ook verzekerden. „We hebben een helpdesk waar nabestaanden zich ook kunnen melden, maar dat kan even duren. Wij juichen de komst toe”, zegt woordvoerder Paul Koopman.

 

bron: Telegraaf

Contact Rouwwerkspecialist

Rouwwerkspecialist Nederland
Reigerhof 70
2914 KE Nieuwerkerk aan den IJssel

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
0180-324580 tot 18.00 uur  of
Mobiel 06-52520607 tot 20.00 uur
(uitgezonderd van zon- en feestdagen)

K.v.K. Amsterdam 33060080
Btw nr: NL0522.18.077.B.01
Rabobank Iban:
NL96RABO0378559354


Copyright © 2019 Rouwwerkspecialist